Bakdampafzuiging en keukenventilatie
Eisen aan leef- en werkomgeving
De eisen aan een schone en veilige leef- en werkomgeving worden steeds strenger. Verzekeringsmaatschappijen eisen bijvoorbeeld steeds vaker dat de keukenventilatie jaarlijks (in sommige gevallen zelfs vaker) geïnspecteerd of gereinigd dient te worden in verband met de brandveiligheid. Friss reinigt het complete systeem van bakdampafzuiging en keukenventilatie op basis van een heldere offerte.
Het probleem en de oplossing
Keukens in de horeca en grootkeukens maken gebruik van een afzuigkap met afzuigsysteem (ook wel bakdampafzuiging genoemd). Bij het koken stijgen dampen omhoog. Het afzuigsysteem vangt deze dampen op en voert ze via een afvoerkanaal af naar buiten. Ontstaat er brand in de keuken, dan kan de brand zich sneller verspreiden via de vetaanslag in het afvoerkanaal. Om dat te voorkomen of te beperken, dient u de afvoerkanalen periodiek te laten reinigen. Reiniging voorkomt bovendien stankoverlast voor uw omgeving en is positief voor de hygiëne in uw keuken.
De eisen van uw verzekeringsmaatschappij
De grens wordt door verzekeringsmaatschappijen in het algemeen gesteld op een maximale inwendige vetafzetting van 0,5 mm dik. Een deel van het ventilatiesysteem is zichtbaar voor u. Maar een groot deel ervan wordt aan het oog onttrokken, zoals de binnenzijde van afzuigkappen, de inwendige afzuigkanalen en de afzuigventilator(en). U wil er vast niet aan denken wat de gevolgen zijn als hier de vlam inslaat.
Hygiëne en veiligheid
Opgeteld zijn er vele redenen om het keukenventilatiesysteem tijdig te inspecteren en goed te laten onderhouden:
– Noodzakelijke aanvulling op dagelijks onderhoud
– Wet- en regelgeving t.a.v. brandveiligheid, hygiëne, voedselveiligheid (HACCP)
– Langere levensduur van uw apparatuur
– Lager energieverbruik
– Lagere onderhoudskosten
– Een frisse omgeving werkt plezierig en veilig